Transgender ontharing

Wanneer u in het transitietraject zit is het ontharen van het gelaat en het operatiegebied een onderdeel van het proces. Aangezien het ontharen tijdrovend kan zijn adviseren wij om vroegtijdig in het proces te starten met het definitief ontharen. Bij Huid- en Oedeemtherapie Schijndel kunt u terecht voor ontharingsbehandelingen in het gelaat en in het genitale gebied.

Huidtherapie Schijndel is gespecialiseerd in het ontharen van transgenders. Wij hebben hierin jarenlange ervaring opgebouwd en werken samen met het genderteam van het VUmc in Amsterdam.

Wij werken met de Diode laser. Dit is een gecombineerde lasertechnologie waardoor deze behandeling geschikt zijn voor zowel donkere als lichte huidtypen. Gemiddeld zijn 8 laser behandelingen nodig om tot een acceptabel resultaat te komen. De laser kan alleen worden ingezet bij gepigmenteerde haren. Bij blonde, grijze of rode haren wordt gekozen voor elektrisch epileren. Het resultaat hangt af van de verschillende factoren zoals de groeicyclus van de haren, de dichtheid van de haren, en de plaats van de haargroei.

Voor het laser ontharen van het genitale gebied werken wij op verwijzing van het genderteam van het VUmc. Met het VUmc hebben we een contract voor de vergoeding van het ontharen van het genitaal gebied. Dit wordt volledig vergoed uit de basisverzekering.


De vergoeding voor het ontharen van het gezicht loopt via de zorgverzekering. Met een verwijsbrief van het VUmc of andere instantie kunnen wij voor u een machtiging voor behandeling aanvragen bij uw zorgverzekering.

Wilt u meer weten over definitief ontharen bij transgenders dan kunt u een afspraak maken voor een gratis intakegesprek.