Peeling

Het woord peeling betekent letterlijk in het Engels: afpellen. Een chemische peeling zorgt er voor dat de bovenste huid laag dunner word. Doordat de peeling de cellen activeert word de onderste huidlaag gestimuleerd om nieuw colageen en elastine aan te maken, waardoor uw huid sneller gaat herstellen en gaat stralen.

Bij acne wordt de peeling ingezet om de huid te verdunnen zodat er minder verstoppingen en dus ook minder puistjes kunnen ontstaan. Daarnaast wordt de huid geactiveerd om te herstellen en zullen acne littekens ook afvlakken, waardoor deze minder opvallen.

De peeling kan ook gebruikt worden voor het afvlakken van andere littekens, zoals een litteken na een operatieve ingreep. Ook kunnen peelings voor huidverbetering worden gebruikt.

Hieronder een opsomming van verschillende indicaties:
- Acne
- Acnelittekens
- Fijne lijntjes
- Grauwe en futloze huid
- Grove poriën
- Ingegroeide haartjes
- Oppervlakkige pigmentvlekken
- Rosacea huid

Er worden verschillende peelings gebruikt zoals glycolzuur, salicylzuur, pumpking peeling, jessner en lactic peeling. Tijdens de intake zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld. Het kan zijn dat er verschillende peelings gebruikt worden om het beste resultaat te bereiken. Ook zullen er speciale huidverzorgingsproducten worden geadviseerd op u persoonlijk afgestemd.

De behandeling duurt 30 minuten. Na het reinigen van het gelaat wordt de peeling vloeistof aangebracht. U ervaart een lichte tot intense prikkeling op uw huid. Sommige peelings wordt in verschillende lagen aangebracht.
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Retinol (vit. A) zal de huid sneller beginnen met het vernieuwingsproces, retinol geeft een versterking van de gebruikte peeling.

Bij alle peelings zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Geadviseerd word om de behandelingen te ondergaan in kuur verband van 4 tot 6 behandelingen.

Na de behandeling zal er een lichte roodheid en zwelling achterblijven. Dit kan enigszins jeuken. Na de peeling kan de huid, in de week erna, strak aanvoelen, rood zijn en zal de huid gaan schilferen.

Bij een enkele peeling kunt u na een paar dagen gaan vervellen, dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen duren. De vellen mogen er niet af worden getrokken. Eventueel mag u met een schoon nagelschaartje de grotere velletjes er af knippen.  Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen.  

Daarnaast zijn er nog enkele punten waar u rekening mee moet houden:
- Voor en na de peeling moet u 4 tot 6 weken een spf 50 gebruiken als u buiten bent
- Tot 24 uur na de peeling geen make up gebruiken
- De eerste week nadien het haar niet kleuren
- Niet aan de velletjes/ kostjes pulken en/of trekken
- Gebruik de producten die door de huidtherapeut geadviseerd zijn
- Roken vertraagt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid genezen is.