Laser ontharen

Laserontharing is geschikt voor allerlei vormen van overbeharing en cosmetisch storende lichaamsbeharing. Met de diode laser 755, 808 en 1064 nm kunnen alle huidtypes en haar-soorten van zowel mannen als vrouwen behandeld worden.

Lichte donshaartjes en rode/grijze/witte haren reageren echter niet op de laser, omdat zij bijna geen pigment bevatten. Deze haren kunnen met elektrische epilatie definitief worden behandeld.

Werking Laser
Met behulp van laserlicht worden de haarzakjes permanent vernietigd. Het laserlicht wordt opgenomen door het pigment in de haarzakjes, waarna dit licht wordt omgezet in warmte. Hierdoor zal het haarzakje verhit worden en verdwijnen. Door het ingebouwde koelsysteem in de laser wordt uw huid continu voorbereid op de laserflits en de behandeling zo comfortabel mogelijk gemaakt. De laserbehandeling is niet pijnloos, maar hoe veel pijn deze doet, verschilt van patiënt tot patiënt. Bij de een voelt de behandeling als kleine speldenprikjes aan, terwijl bij de ander er een branderig gevoel ontstaat.

Na de laserimpulsen zal uw huid, indien nodig, extra gekoeld worden. Tot slot zal uw huid ingesmeerd worden met een verzachtende gel die de huid zal koelen en herstellen.

Duur behandeling
De aantal behandelingen hangt af van het huidtype en het soort haar. Mensen met donkere haren kunnen snelle resultaten verkrijgen, omdat de haren meer pigment bevatten.  Gemiddeld, zijn er 4 à 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Tussen de behandeling zit telkens 4 tot 8 weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.

De duur van de behandeling hangt af van het te behandelen gebied. Tijdens het intakegesprek wordt de exacte tijd afgesproken. Over het algemeen variëren de behandelingen van 15 minuten tot aan een uur.

Wat te doen na de behandeling?
Soms is uw huid wat rood of geïrriteerd. U kunt uw huid koelen met koud water of coolpacks. Kom niet in de zon en gebruik een parfum-vrije sunblock. De haren in het behandelde gebied vallen in de loop van enkele weken uit. Tussen de behandelingen door mag u de uitgegroeide haren scheren, maar nooit epileren.

Resultaat
Over het algemeen wordt gemiddeld 75% haarvermindering verkregen. Er kan geen garantie worden gegeven dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats. Haren worden onder invloed van hormonen gestimuleerd tot groei. Door de laser worden alleen de zichtbare haren behandeld.

Belangrijk!
Voor laser ontharen geldt dat u 6 weken voor en 6 weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank mag. Als u buiten komt dient u een antizonnebrandcrème te gebruiken met factor 50. Dit voorkomt complicaties zoals donkere of lichte huidverkleuringen.

Na de behandelingen kunt u direct uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. U moet rekening houden dat de huid warm aan kan voelen en rood en/of licht gezwollen kan zijn, dit trekt in de meeste gevallen binnen 24 uur weg. In zeldzame gevallen kan er een korstje of blauwe plek ontstaan. Als u hier niet aan krabt of pulkt zal dit netjes genezen.

U mag niet behandeld worden wanneer u zwanger bent, borstvoeding geeft, antibiotica of andere lichtgevoelige medicijnen gebruikt. Neem daarom tijdens de intake altijd uw medicijnen mee. De huidtherapeut bekijkt dan of u wel of niet behandeld mag worden, bij twijfel kan er overlegd worden met de (huis)arts.

Vergoeding
Vergoeding: De behandeling van overbeharing op het gezicht wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, soms tot een bepaald bedrag. Informeer bij uw eigen ziektekostenverzekeraar of de behandeling in aanmerking komt voor vergoeding.