Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een definitieve haar verwijderingmethode waarbij haartje voor haartje de voedingsbodem van de haar wordt beschadigd. Dit wordt gedaan doordat langs het haartje een klein naaldje het haarzakje in wordt geschoven. Er wordt vervolgens enkele seconde hitte afgegeven, waardoor de voedingsbodem beschadigd raakt.

Het lichaam is in staat de voedingsbodem te herstellen, waardoor meerdere behandelingen nodig zijn om het haartje definitief te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat de haar in de groeifase zit. Het is van de buitenkant niet te zien in welke fase de haar zit, waardoor er vele behandelingen nodig zijn. Deze behandeling is vooral bedoeld voor haren in het gezicht en voor haren die niet met de Laser kunnen worden behandeld (de lichte en grijze haren).

Voor de behandeling is het van belang dat de haren enkele millimeters boven de huid uit komen. Er is een zichtbare haar nodig om de haar met een pincet vast te pakken. Er mag dus enkele dagen voor de behandeling niet worden geschoren. Daarnaast is het niet toegestaan om de haren 4 weken voor de behandeling te harsen of te epileren. Ook zal u tot 4 weken na de behandeling de huid extra goed moeten beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème, dit om huidverkleuringen te voorkomen.