Coagulatie

Door middel van coaguleren kan kunnen rode bloedvaatjes, steelwratjes (fibromen) en andere oneffenheden worden behandeld.

Rode bloedvaatjes (couperose)
Met een klein naaldje kan het vaatje worden verweekt waarna het lichaam de rest kan opruimen.
Door de warmte ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af.

Het beste resultaat wordt bereikt wanneer er in een vroeg stadium wordt behandeld. In de meeste gevallen zijn er 3 á 4 behandelingen nodig om alle bloedvaatjes te verwijderen. Tussen de behandelingen moet minimaal 14 dagen zitten, zodat het lichaam de tijd heeft om te herstellen.

Bij de behandeling van couperose geldt dat onderhoud nodig is. De huidtherapeut kan niet voorkomen dat in de toekomst nieuwe vaatjes zichtbaar worden. Aan de hand van een aantal leefregels kunt u wel de kans hierop verkleinen. Zo is het verstandig om UV straling te vermijden, moet u de huid goed beschermen tegen warmte/koud verschillen (vooral in de winter), is een saunabezoek/heet douchen niet aan te bevelen en vergroot roken ook de kans op nieuwe vaatjes.

 
Steelwratjes en kleine verhevenheden
Steelwratjes en ouderdomswratjes kunnen ook met coagulatie worden behandeld. Met een klein naaldje die warm is word het plekjes weggehaald. Een korte periode na de behandeling zal er een klein korstje op het behandelde plekje zitten, dit geneest vanzelf. U kunt het genezingsproces vergelijken als dat met een schaafwondje.
Soms is het mooier en beter om het ouderdomsplekjes met een curretage te verwijderen, hierbij wordt het plekje van de huid afgeschraapt met een scherp mesje. Tijdens de intake krijgt u advies over de beste behandeling voor u.