Acnetherapie

Er bestaat geen standaardbehandeling voor acne. Wanneer de ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan is de behandeling anders dan wanneer het vooral om mee-eters gaat.
De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en acnelittekens. Tijdens de intake zal er een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

Tijdens de behandeling zal de huid worden gereinigd en zullen onzuiverheden en ontstekingen worden verwijderd. Het is daarnaast belangrijk om nieuwe verstoppingen te voorkomen. Dit kan door gebruik te maken van een peeling. Deze peeling dringt diep door in de huid en verweekt het bovenste laagje van de huid, waardoor de huid dunner wordt en talgklieren minder snel verstopt raken. Daarnaast stimuleert de peeling de huid te vernieuwen en acne littekens vervagen. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van speciale producten voor de acne huid en wordt een persoonlijk huidadvies gegeven.

Wat kunt u zelf doen?
In overleg met huidtherapeut kunt u zelf een positieve bijdrage leveren aan het behandelresultaat, door de volgende adviezen op te volgen:
- Gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten, de huidtherapeut kan u hierin adviseren;
- Kiezen voor producten op waterbasis als u make-up gebruikt;
- Strakke en synthetische kleding (direct op de huid) vermijden;
- Een acnedieet bestaat niet. Maar als u merkt dat u door een bepaald product meer puistjes krijgt, kunt u dat voedingsmiddel beter vermijden.

Wat beter niet doen:
- Het krabben of zelf uitknijpen van puistjes. Ondeskundige uitknijpen kan leiden tot meer ontstekingen en acnelittekens;
- Stevig schoonmaken van de huid
- Het wassen van de huid met heet water;
- Het gebruik van sterk ontvettende huidverzorgingsproducten.
 
Peelings
Het woord peeling betekent letterlijk in het Engels: afpellen. Een chemische peeling zorgt er voor dat de bovenste huid laag dunner word. Daarnaast activeren de peelings de huidcellen op een veilige manier tot versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor uw huid weer gaat stralen

Bij acne wordt de peeling ingezet om de huid te verdunnen zodat er minder verstoppingen en dus ook minder puistjes kunnen ontstaan. Daarnaast wordt de huid geactiveerd om te herstellen en zullen acne littekens ook afvlakken, waardoor deze minder opvallen. Pigmentaties kunnen verminderen en de huid zal er frisser uit zien.

Peeling geven de huid een oppepper, wanneer de huid een grauwe of vale teint heeft zal de behandeling de huid een frisse uitstraling geven. Omdat de huid zelf aan het werk gaat en zichzelf vernieuwd is het een eenvoudige en veilige manier om de huid een boost te geven. Voor meer informatie over peelings klik hier.

De peeling kan ook gebruikt worden voor het afvlakken van andere littekens, zoals een litteken na een operatieve ingreep.